Subscribe Us

General Knowledge Questions for Kerala PSC LDC Exam


General Knowledge Questions and Answers for preparing Kerala PSC LDC and Other Examinations.


Heart

1. The circulation of Blood in the body is regulated by?
Answer: Heart

2. The heart is protected by a double layered membraneous known as?
Answer: Paricardium

3. Impure blood from the body received by the heart is in the?
Answer: Right auricle

4. Pure blood from the lungs received by the heart is in the?
Answer: Left auricle

5. Human heart consists …….. chambers?
Answer: Four
Fish- 2 Chamber
Amphibians- 3 Chamber
Reptiles- 3 Chamber
Bird- 4 Chamber
Mammals- 4 Chamber

6. Which is the largest blood vessel?
Answer: Aorta

7. Largest Artery?
Answer: Aorta

8. Largest Vein?
Answer: Venacava

9. Only vein carrying pure blood?
Answer: Pulmonary Vein

10. Only Artery carrying impure blood?
Answer: Pulmonary Artery

11. The normal heart beat?
Answer: 72 per minute

12. Study of Heart?
Answer: Cardiology

13. World’s first heart transplant was performed by?
Answer: Christian Bernard

14. India’s first heart transplant was performed by?
Answer: Dr. Venugopal





Post a Comment

0 Comments