Subscribe Us

Kerala PSC Male Warden Exam Solved Question paper

Solved Question paper of Kerala PSC Male Warden Examination conducted on 2005.


1. ‘India wins Freedom’ is from the pen of:
Answer: Maulana Abul Kalam Azad

2. The secretion of the liver is:
Answer: Bile

3. The first Woman Governor in India:
Answer: Sarojini Naidu

4. Taoism religion is practiced in:
Answer: China

5. The boundary line between Afghanistan and Pakistan:
Answer: Durand Line

6. Who said ‘‘Workers of the World Unite: You have nothing to lose but your chains’’?
Answer: Karl Marx

7. The term ‘Sudden Death’ is associated with:
Answer: Football

8. The mountain range lies between the rivers Narmada and Tapti:
Answer: Satpura

9. The American President at the time of the First World War:
Answer: Woodrow Wilson

10. The First Malayalam cinema actor who received Bharat Award?
Answer: P.J. Antony

11. Census in India is taken regularly once in every:
Answer: 10 years

12. The Scientist who discovered that the Earth revolves around the Sun:
Answer: Nicolaus Copernicus

13. The leader who is known as ‘The Iron Man of India’ is:
Answer: Sardar Vallabhbhai Patel

14. Sabdatharavali, the Malayalam dictionary was compiled by:
Answer: Sreekandeswaram Padmanabha Pillai

15. The first Governor General of Independent India:
Answer: Lord Mount Batten

16. The largest gland in human body:
Answer: Liver

17. December 10 is observed as:
Answer: Human Rights Day

18. T.B. is caused by:
Answer: Bacteria

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Male Warden Examination conducted on 2005 in PDF file.


Kerala PSC





Post a Comment

0 Comments