Subscribe Us

Kerala psc Assistant Jail Guard Examination Question paper

Solved question paper of kerala psc Assistant Jail Guard II Examination Conducted on 20th April 2007.


1. Chattisgarh, Uttaranchal and Jharkhand were formed in:
Answer: 2000

2. A person who is too ready to believe is called:
Answer: Credulous

3. One who leaves his country to settle in another is called:
Answer: Emigrant

4. The Viceroy at the time of Jallianwala Bagh Tragedy?
Answer: Lord Chelmsford

5. Atlas Mountains situated in:
Answer: Africa

6. The term anemia means:
Answer: Reduction in Oxygen

7. The number of Westward flowing rivers in Kerala?
Answer: 41

8. The Indian State surrounded on three sides by the international border?
Answer: Mizoram

9. The first Buddhist Council was held during the reign of:
Answer: Ajatshatru

10. President of Amravati Session of Indian National Congress (1897)?
Answer: C. Sankaran Nair

11. Kalahari desert is in:
Answer: Africa

12. Only continent which is crossed by equator, tropic of cancer and tropic of Capricorn?
Answer: Africa

13. Refrigerator is invented by:
Answer: J. Harrison and A. Catlin

14. The total number of bones in the average human skeleton?
Answer: 206

15. World’s largest producer of pepper?
Answer: Vietnam


16. National Institute of Sports is situated in:
Answer: Patiala

17. The country with the largest postal network in the world:
Answer: India

18. The first Malayalee to become Governor:
Answer: V.P. Menon

19. The Moplah Rebellion was in:
Answer: 1921

20. Elementary education became a fundamental right in India in:
Answer: 2002

21. The number of Schedule in Indian Constitution?
Answer: 12

22. ‘Vis-a-vis’ means:
Answer: Face to face

23. Alzheimer’s disease is a degenerative disease of the:
Answer: Brain

24. The number of Minister in the first communist government in Kerala?
Answer: 11

Download the complete Solved question paper of kerala psc Assistant Jail Guard II Examination Conducted on 20th April 2007 in PDF file.

keralapsc.gov.in





Post a Comment

0 Comments