Subscribe Us

Marketing and Computer Awareness for Bank Exam

Marketing and Computer Awareness Objective Type Model Questions and Answers for Bank Exam preparation.

1. DOS and Windows 3.x support file names upto …………characters length.
Answer: Eight

2. In DOS the “Label” command is used to
Answer: Display the label of the disk.

3. The subsystem of the kernel and hardware that cooperates to translate virtual to physical address comprises ………….
Answer: Memory Management Subsystem

4. A device operating at the physical layer is called a
Answer: Repeater
Marketing and Computer Awareness for Bank Exam

5. For separating channels in FDM, it is necessary to use
Answer: Time slots

6. Encryption and decryption are functions of
Answer: Session layer

7. Which type of switching uses the entire capacity of a dedicated link?
Answer: Datagram Packet switching

8. In …………… each packet of a message follows the same path from sender to receiver.
Answer: The datagram approach to packet switching

9. A permanent virtual circuit involves
Answer: Data transfer

10. The sharing of a medium and its path by 2 or more devices is called
Answer: Multiplexing

11. The search tool used to text that appears in gotherspace is
Answer: Veronica

12. Array is …………
Answer: Linear data structure

13. Just in time (JIT) technique is getting wider acceptance world over. The technique was first introduced in
Answer: Japan

14. Consumer Day is celebrated on ………
Answer: 15th march

15. The level of commitment that consumers feel toward a given brand is called …………..
Answer: Brand loyalty

16. Assigning specific jobs and work places to the selected candidates is known as …………….
Answer: Placement







Post a Comment

0 Comments