Subscribe Us

LDC Objective Model Questions


LDC Objective Model Questions


General English Model Questions and Answers for Preparing PSC LDC Examination.


1. My friend John …………… to the park two times a week.
(a)goes usually
(b)usually goes
(c)will go
(d)is going
Answer: (b)usually goes

2. The wrongly spelt word is:
(a)Horizontal
(b)Hospitable
(c)Ilitarate
(d)Imagine
Answer: (c)Ilitarate

3. I congratulated my friend ………….. his marriage.
(a)the
(b)for
(c)on
(d)about
Answer: (c)on

4. I am too tired………….
(a)aren’t i?
(b)amn’t i?
(c)do i?
(d)don’t i?
Answer: (a)aren’t i?

5. The synonym of eternal is:
(a)unlimited
(b)omnipresent
(c)timeless
(d)none
Answer: (c)timeless

6. He gave me…………. One rupee coin.
(a)the
(b)a
(c)an
(d)that
Answer: (b)a

7. The young one of a lion is……………..
(a)calf
(b)infant
(c)cub
(d)kid
Answer: (c)cub

8. The noun form of produce is:
(a)Productive
(b)Producing
(c)Production
(d)Producement
Answer: (c)Production

9. The antonym of reveal is:
(a)Hinder
(b)Hate
(c)Hike
(d)Hide
Answer: (d)Hide

10. Dhoni has been the captain of the team ………… 2005.
(a)Have
(b)Are
(c)Since
(d)Has
Answer: (c)Since

11. I have no faith …… this man’s story.
(a)in
(b)of
(c)along
(d)with
Answer: (a)in

12. One word for ‘Crime of Killing a king’.
(a)Regicide
(b)Matricide
(c)Patricide
(d)None
Answer: (a)Regicide

13. The artist’s work of art is worthy ………….. Praise.
(a)for
(b)of
(c)about
(d)to be
Answer:(b)of

14. The charity ……….. most of its money through private donations.
(a)receives
(b)borrows
(c)uses
(d)proposes
Answer: (a)receives

15. The state-of-the-art school is …………. with a medical clinic and fitness centre.
(a)establish
(b)illustrate
(c)having
(d)equipped
Answer: (d)equipped

16. He left college …………. the age of 20.
(a)at
(b)in
(c)by
(d)of
Answer:(a)at

17. A mason makes……………..
(a)pots
(b)sculptures
(c)buildings
(d)furniture
Answer: (c)buildings

18. I haven’t eaten an apple …………. a long while.
(a)from
(b)since
(c)for
(d)until
Answer: (c)for

19. ‘Get over’ means:
(a)Climbed over
(b)Went away
(c)Happened
(d)Overcome
Answer: (d)Overcome

20. A person who is experienced or enjoys authority in a field………….?
(a)veteran
(b)novice
(c)pedant
(d)none
Answer: (a)veteran






Post a Comment

0 Comments