Subscribe Us

Junior Assistant (KSFE) Exam Model Questions


Junior Assistant (KSFE) Exam Model Questions


General English Model Questions and Answers for preparing Junior Assistant Examination.


1. He is elder ………. me.
(a)than
(b)with
(c)to
(d)above
Answer: (c)to

2. He is better than ………. Student in the class.
(a)any other
(b)some
(c)one
(d)few
Answer: (a)any other

3. I know ……….. well what you mean.
(a)full
(b)fully
(c)fulsome
(d)very full
Answer: (b)fully

4. She is a clever girl,…………..?
(a)isn’t it
(b)is she
(c)is her
(d)isn’t she
Answer: (d)isn’t she

5. I prefer coffee …………..tea.
(a)than
(b)better
(c)to
(d)but
Answer: (c)to

6. The antonym for different is:
(a)Confident
(b)Afraid
(c)Difficult
(d)Indifferent
Answer: (a)Confident

7. The synonym for affliction is:
(a)Happiness
(b)Sleep
(c)Distress
(d)Aggression
Answer: (c)Distress

8. The synonym for manifest is:
(a)Obvious
(b)Dubious
(c)Obscure
(d)Doubtful
Answer: (a)Obvious

9. Calligraphy means:
(a)Printing
(b)Handwriting
(c)Letter writing
(d)Broadcasting
Answer: (b)Handwriting

10. Ornithology means the study of:
(a)Birds
(b)Dogs
(c)Animals
(d)reptiles
Answer: (a)Birds

11. He picked ………. A quarrel with me.
(a)up
(b)on
(c)about
(d)in
Answer: (a)up

12. The women …………… the wedding ring is the bride.
(a)with
(b)on
(c)in
(d)upon
Answer: (a)with

13. Either of the alternatives ……………. Good.
(a)are
(b)is
(c)have
(d)will
Answer: (b)is

14. Some days ago I ………….. to attend a marriage.
(a)go
(b)went
(c)has gone
(d)will go
Answer: (b)went

15. I have been ill…………… three days.
(a)since
(b)for
(c)already
(d)yet
Answer: (b)for

16. I congratulated him ………….. his success.
(a)on
(b)for
(c)with
(d)about
Answer: (a)on

17. Much water has …………. Under the bridge.
(a)flow
(b)flew
(c)flown
(d)flowed
Answer: (c)flown



Post a Comment

1 Comments

  1. Prof Prem raj Pushpakaran writes -- 2019 marks the 50th year of Kerala State Financial Enterprises Limited!!!

    ReplyDelete