Subscribe Us

Assistant Salesman Exam Model Questions


Assistant Salesman Exam Model Questions


Model Questions and Answers for Preparing Assistant Salesman Examination in Civil Supplies.


1. Indian institute of Geomagnetism is located at.
a)Chennai
b)Kolkata
c)Secunderabad
d)Mumbai
Answer: d)Mumbai

2. Heaviest metal is:
a)Iron
b)Osmium
c)Copper
d)Gold
Answer: b)Osmium

3. Total number of members in the National Human Rights Commission.
a)Five
b)Seven
c)Three
d)Four
Answer: b)Seven

4. The biggest Private Commercial Bank in India.
a)HDFC Bank
b)IDBI Bank
c)ICICI Bank
d)Karur Vysya Bank
Answer: c)ICICI Bank

5. Father of Economics:
a)Adam Smith
b)Alfred Marshall
c)Lionel Robbins
d)P.A Samuelson
Answer: a)Adam Smith

6. The number of member countries in ‘SAARC’
a)Eight
b)Seven
c)Ten
d)Twelve
Answer: a)Eight

7. The National agency which is regulating the functioning of the Teacher Education Institutes in India.
a)NCERT
b)NCTE
c)UGC
d)AICTE
Answer: b)NCTE

8. Total number of chromosomes in human beings.
a)46
b)23
c)24
d)206
Answer: a)46

9. The winner of Dada Saheb Phalke Award 2007 was:
a)Adoor Gopala Krishnan
b)Manna Dey
c)Satyajit Ray
d)Amitabh Bachan
Answer: b)Manna Dey

10. Name the author of the book ‘what went wrong’
a)Kiran Bedi
b)Sara Joseph
c)Arundhati Rai
d)Sushma Swaraj
Answer: a)Kiran Bedi

11. National Institute of Ayurveda is situated at:
a)Chennai
b)Kottakkal
c)Jaipur
d)Simla
Answer: c)Jaipur

12.Nelliyampathy hills are situated in the district:
a)Palakkad
b)Thrissur
c)Idukki
d)Wayanad
Answer: a)Palakkad

13. The National Highway running between Quilon and Madurai:
a)N.H 47
b)N.H 208
c)N.H 212
d)N.H 213
Answer: b)N.H 208

14. World Press Day:
a)3rd May
b)1st May
c)14th November
d)16th October
Answer: a)3rd May

15. The human organ severely affected due to Alcohol consumption.
a)Lungs
b)Pancreas
c)Liver
d)Kidney
Answer: c)Liver

16. The world nation first started the census process at:
a)UK
b)USSR
c)USA
d)UAE
Answer: c)USA

17. Bretten Woods Conference is related to the formation of:
a)UNO
b)WHO
c)ILO
d)IMF
Answer: d)IMF

18. HTML is a:
a)Software company
b)Computer name
c)Programme code
d)Computer language
Answer: d)Computer language

19. He just turned away when I asked him …………… he meant
a)which
b)what
c)how
d)where
Answer: b)what

20. One should love ………….. country
a)his
b)there
c)our
d)one’s
Answer: d)one’s



Post a Comment

0 Comments