Subscribe Us

Forest Guard Exam Model Questions


Forest Guard Exam Model Questions


General English Model Questions and Answers for Preparing Forest Guard Examinations


General English

1. Italy is …………. European country.
(a)the
(b)an
(c)a
(d)no article
Answer: (c)a

2. Everyone had to show……….. ticket.
(a)his
(b)their
(c)our
(d)ourself
Answer: (b)their

3. He spoke to softly that we could not hear………..
(a)her
(b)them
(c)him
(d)us
Answer: (c)him

4. The crowd became very ………. When the winning goal was scored
(a)excite
(b)exciting
(c)excited
(d)excitedly
Answer: (c)excited

5. She received us in a very ………. Manner.
(a)kind
(b)kindly
(c)kindful
(d)kindest
Answer: (a)kind

6. He missed the bus and so go to work ………….
(a)lately
(b)late
(c)latest
(d)lateful
Answer: (b)late

7. The girl ……….. fainted
(a)has
(b)have
(c)will
(d)was
Answer: (a)has

8. I usually arrive at school at ten minutes …………. Nine
(a)to
(b)on
(c)in
(d)during
Answer: (a)to

9. He was cured ………….. cold
(a)with
(b)in
(c)from
(d)of
Answer: (d)of

10. I am pleased ………….. my son’s progress in studies
(a)with
(b)of
(c)from
(d)in
Answer: (a)with

11. Won’t is the contracted form of …………….
(a)will not
(b)were not
(c)would not
(d)was not
Answer: (a)will not

12. I smell something………….
(a)burn
(b)burning
(c)burnt
(d)was burning
Answer: (b)burning

13. We …………… a very enjoyable holiday last summer.
(a)have
(b)have had
(c)has
(d)had
Answer: (d)had

14. When George ……… twenty, John will be twenty five
(a)is
(b)was
(c)were
(d)has
Answer: (a)is

15. It is very cold today ……………?
(a)is today
(b)isn’t today
(c)is it
(d)isn’t it
Answer: (d)isn’t it

16. He is a person …………… everyone admires
(a)who
(b)whom
(c)whose
(d)which
Answer: (b)whom

17. We have had ………… wet days this week
(a)many
(b)little
(c)much
(d)very little
Answer: (a)many

18. The synonym of ‘jubilant’ is:
(a)exultant
(b)expectant
(c)consultant
(d)extinct
Answer: (a)exultant

19. Inadvertent means:
(a)negligent
(b)interesting
(c)mindful
(d)involved
Answer: (a)negligent

20. The antonym of ‘acquit’ is:
(a)condemn
(b)overwhelm
(c)redeem
(d)alarm
Answer: (a)condemn



Post a Comment

0 Comments