Expected Questions for Kerala PSC Degree Level Examinations for various posts.

National Emblems

1. Which country’s national character is represented by the figure of ‘Deutscher Michel’?
Answer: Germany

2. Which country’s national personification is ‘Mother Svea’?
Answer: Sweden

3. ‘John Bull’ is the national personification of ……………..?
Answer: United Kingdom

PSC Expected Questions for Degree Level Exam

4. ‘Little Boy from Manly’ is the national personification of which country?
Answer: Australia

5. ‘Svejk’ is the national character of which country?
Answer: Czech Republic

6. Which legendary figure is the national personification of Denmark?
Answer: Holger Danske

7. Which country’s national emblem is ‘Marianne’?
Answer: France

8. “The lady of the Mountain (Fjallkonan)” is the national personification of …………….?
Answer: Iceland

9. What is the national personification of Indonesia?
Answer: Ibu Pertiwi

10. Which country’s national symbol is Cyrus the Great?
Answer: Iran

11. ‘Srulik’ is a cartoon character symbolizing ……………?
Answer: Israel

12. Which country’s national personification is ‘Italia Turrita’?
Answer: Italy

13. ‘Ze Povinho’ is the national personification of ……………?
Answer: Portugal

14. Which country’s national personification is ‘Jock Tamson’?
Answer: Scotland

15. Which country’s mascot and national personification is ‘The Merlion’?
Answer: Singapore

16. ‘Helvetia’ is the female national personification of ………………?
Answer: Switzerland

17. The government personification of which country is ‘Uncle Sam’?
Answer: USA

18. The Coat of arm of which country depicts the name of its currency?
Answer: Botswana

19. Which country’s national calendar is the Maya calendar?
Answer: Mexico

20. Magdalena is the national river of ……………….?
Answer: Colombia

21. Which country’s national river is Irrawaddy?
Answer: Myanmar

22. Which is the national river of Pakistan?
Answer: Indus

23. Which country’s national symbol is Maple Leaf?
Answer: Canada

24. Which country has the constellation Southern Cross as the national symbol?
Answer: Australia

25. Union Jack is the national flag of ……………..?
Answer: United Kingdom

26. Which country’s national flag has the nicknames of ‘Stars & Stripes, Old Glory and the Star Spangled Banner’?
Answer: USA

27. Which is the national fruit of Bangladesh?
Answer: Jack fruit

28. Pomegranate is the national fruit of …………….?
Answer: Iran

29. Which country’s national flag is the only non-rectangular national flag?
Answer: Nepal

30. The national flag of which countries depict the shape of the area that they represent?
Answer: Cyprus & Kosovo

31. Which country’s national flag incorporate an actual modern firearm into its design (AK-47)?
Answer: Mozambique

32. ‘The Broken Trident’ is the national flag of which country?
Answer: Barbados

33. Which country’s national flag is ‘Five star Red Flag’?
Answer: China

34. Which country’s national flag depicts a clove of nutmeg?
Answer: Grenada

35. Puma is the national animal of ……………..?
Answer: Argentina

36. Which country’s national animal is water buffalo?
Answer: Vietnam

37. Which country other than India has Peacock as the national bird?
Answer: Tanzania

38. Phoenix is the national bird of ……………..?
Answer: Greece

39. Which country’s national animal is Camel?
Answer: Eritrea

40. Jaguar is the national animal of ……………?
Answer: Brazil








Post a Comment

 
Top