Information Technology and Cyber Laws Multiple Choice Questions and Answers


1. This is based on individual who knows how to use information and communication technologies and those who do not?
(A) Access
(B) Usage
(C) Usage quality
(D) None of the above
Answer: Usage

2. This kind of crime involves altering raw data just before a computer processes it and then changing it back after the processing is completed:
(A) Data diddling
(B) Data tampering
(C) salami attacks
(D) None of the above
Answer: Data diddling

3. Information Technology Act in India was amended in:
(A) 2000
(B) 2004
(C) 2008
(D) 2010
Answer: 2008

4. This network is an autonomous Inter-University Centre of the University Grants Commission:
(A) NICENET
(B) BRNET
(C) INFLIBNET
(D) NICNET
Answer: INFLIBNET

5. Which of the following is not a wireless communication device?
(A) Blue tooth
(B) GPS
(C) Infrared communication
(D) None of these
Answer: None of these

6. Computer to computer exchange of business documents is done through:
(A) EDI
(B) ERP
(C) CAM
(D) CAD
Answer: EDI

7. Who started Free Software Foundation?
(A) Linus Torvald
(B) Richard Stallman
(C) Bill Gates
(D) GNU
Answer: Richard Stallman

8. Linux is a ...........
(A) Database Program
(B) Application Program
(C) Operating System
(D) None of the above
Answer: Operating System

9. Which of the following is not an e-governance project in India?
(A) PRAYAN
(B) FRIENDS
(C) Bhoomi
(D) CARD
Answer: PRAYAN

10. The resolution of a monitor is governed by the:
(A) Size of the screen
(B) Cost of the monitor
(C) Contrast of the pixels on the screen
(D) Number of pixels
Answer: Number of pixels





Post a Comment

 
Top