Colours of Salts

1. What is the colour of Nickel Salt?
Answer: Green

2. What is the colour of Ferric salt?
Answer: Brown

3. What is the colour of Ferrous salt?
Answer: Green

4. What is the colour of Cobalt salt?
Answer: Blue

5. What is the colour of Manganese dioxide?
Answer: Purple

6. What is the colour of Cupric oxide?
Answer: Red

7. What is the colour of Cadmium sulphide?
Answer: Lemon yellow

8. What is the colour of Uranium oxide?
Answer: Greenish yellow


9. What is the colour of Cryolite?
Answer: Milky

10. What is the colour of Phosphate?
Answer: Milky





Post a Comment

 
Top