Solved Previous Question paper of Kerala PSC Secretariat Assistant / Auditor Examination conducted on 1-10-2007.


1. The Gayatri Mantra is the most revered Vedic Mantra in Hinduism. Which Vedic sage is considered as the author of Gayatri Mantra?
Answer: Sage Viswamitra

2. Velakali is a spectacular ritual and martial folk of Kerala. Where did this art form take shape in Kerala?
Answer: Ambalappuzha

3. Which region in Kerala is famous for its natural sandalwood forests?
Answer: Marayoor

4. During the British rule which river in Kerala was nicknamed as English Channel?
Answer: Mahe river

5. Isotopes of an element contain the same number of:
Answer: protons but different number of neutrons

6. Which type of mirror is used as a 'rear-view' mirror in vehicles?
Answer: Convex

7. Which is the southernmost point of land in the territory of India?
Answer: Indira Point

8. The strait that separates the continent of Asia from North America is:
Answer: Bering Strait


Download Solved Question paper of Kerala PSC Secretariat Assistant / Auditor Examination conducted on 1-10-2007 in PDF file.

Download Solved Question paper of Kerala PSC Secretariat Assistant / Auditor Examination conducted on 1-10-2007 in PDF file






Post a Comment

 
Top