Solved Question paper of Kerala PSC Junior Assistant/Cashier Examination conducted on 1996.


1. The Headquarters of ILO (International Labour Organisation) is at ……………?
Answer: Geneva

2. The largest planet in the solar system is ……………?
Answer: Jupiter

3. The first man-made satellite was launched into space by the Soviet Union in the year ……………?
Answer: 1957, The Russian satellite was named Sputnik I

4. The longest night in the northern hemisphere is on ……………?
Answer: December 22. It is the day of winter solstice in which Southern Hemisphere experiences the longest day and shortest night and Northern Hemisphere has longest night and shortest day.

5. The French Revolution was in th year ……………?
Answer: 1789

6. The UNO was founded on ……………?
Answer: October 24, 1945.

7. The Chinese traveller, Hiuen Tsang visited India at the time of ……………?
Answer: Harsha Vardhana

8. The last Viceroy of British India was ……………?
Answer: Lord Mountbatten


9. First Five Year Plan in independent India was launched in the year ……………?
Answer: 1951.

10. Who was the author of Aithihyamala?
Answer: Kottarathil Sankunni


Download Solved Question paper of Kerala PSC Junior Assistant/Cashier Examination conducted on 1996 in PDF file.

Download Solved Question paper of Kerala PSC Junior Assistant/Cashier Examination conducted on 1996 in PDF file






Post a Comment

 
Top