Model Questions and Answers for preparing Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination 2013-2014 and other PSC Examinations.


Plant Movements


1. Movements of the plants towards light is known as?
Answer: Phototropism

2. Bending of stem towards light is due to?
Answer: Phototropism

3. Sunlight stimulate the plant movement is called?
Answer: Heliotropism

4. Movement of the plant organs in response to the force of gravity is called?
Answer: Geotropism

5. Water stimulate the plant movement is called?
Answer: Hydrotropism

6. Chemicals stimulate the plant movements is called?
Answer: Chemotropism

7. Growth of pollen tube towards the Embryo sac is due to?
Answer: Chemotropism

8. The movement of an organ induced by contact with a foreign body?
Answer: Haptotropism


9. Growth movement in response to the Heat or Cold is called?
Answer: Thermotropism

10. Alternation of day and night causes plant movement called?
Answer: Nyctinastic Movement

11. Movement of Mimosa is due to?
Answer: Seismonastic Movement


Note: We are providing these questions and answers in English because of the easiness; but medium of questions in LDC 2013-14 Exam will be in Malayalam.





Post a Comment

  1. Dear Sameer ,
    Kindly upload more expected questions for ldc 2013-2014
    All your posts are so helpful for me as Iam preparing from abroad with no other study materials .
    Thank You,Mrs.Sheeja Thadeuse

    ReplyDelete

 
Top