Kerala PSC Assistant Salesman - Civil Supplies Corporation Exam (ALP, IDKY, PLKD, WYND, KNR) Solved Question paper. Examination conducted on 19-04-2011.


1. Indian Institute of Geomagnetism is located at:
Answer: Mumbai

2. Father of Economics is:
Answer: Adam Smith

3. Panchayath day in Kerala?
Answer: 19th February

4. Prarthana Samaj was founded by:
Answer: Dr. Atmaram Pandurang

5. The National agency which is regulating the functioning of the Teacher Education Institutes in India?
Answer: NCERT

6. The year of Kundara Proclamation?
Answer: 1809 AD

7. Name the author of the book "What went wrong"?
Answer: Kiran Bedi

8. Nelliyampathy hills are situated in the district:
Answer: Palakkad

9. The first bird sanctuary in Kerala?
Answer: Tattekad

10. The author of 'Manimekhale':
Answer: Ilanko Adikal

11. The man who known as "Bharata Kesari":
Answer: Mannath Padmanabhan

12. World Press Day is on:
Answer: 3rd May

13. One Hectare is approximately how many acres?
Answer: 2.471 acres

14. The world nation first started the census process?
Answer: USA

15. An art form in Kerala which is specified as ancient heritage form by UNESCO?
Answer: Koodiyattam

16. The first sound movie of India?
Answer: Alam Ara

17. The book 'Kanneerum Kinavum' is the work of:
Answer: V.T Bhattathiripad


Download Question paper of Kerala PSC Assistant Salesman Exam conducted on 19-04-2011 in PDF file.

Download Question paper of Kerala PSC Assistant Salesman Exam conducted on 19-04-2011 in PDF file



Download Answer key of Kerala PSC Assistant Salesman Exam conducted on 19-04-2011 in PDF file.

Download Answer key of Kerala PSC Assistant Salesman Exam conducted on 19-04-2011 in PDF file






Post a Comment

 
Top