Kerala PSC Agricultural Assistant Grade II Exam Solved Question Paper


Solved Question Paper of Kerala PSC Agricultural Assistant Grade 2 Examination conducted on 2010.


1. Centre of origin of rubber?
Answer: Brazil

2. Bunchy top disease of banana is transmitted by:
Answer: Aphid

3. Scientific name of rock bee:
Answer: Apis dorsata

4. Flaccidity and ribbing of leaflets is a typical symptom in case of:
Answer: Root wilt

5. Kalpaka is a variety of:
Answer: Tapioca

6. Kokkan disease of banana is caused by:
Answer: Virus

7. Centre of origin of coconut:
Answer: South West Asia

8. Anticoagulant used in rubber processing:
Answer: Ammonia

9. Centre of origin of Tapioca:
Answer: Brazil

10. Food storage tissue of seed is called:
Answer: Cotyledon

11. International Rice Research Centre (IRRC) is located at:
Answer: Philippines

12. Laxmi disease of rice is caused by:
Answer: Fungus

13. Type of budding used in rubber:
Answer: Patch budding

14. Study of cause of plant disease is known as:
Answer: Etiology

15. The book 'Silent Spring' was written by:
Answer: Rachel Carson

16. The founder of white revolution in India is:
Answer: Varghese Kurien

17. Term 'agriculture' is derived from Latin word 'Ager' which means:
Answer: Soil

18. Most prominent soil found in Kerala:
Answer: Laterite soil

19. Soil best suited for cotton cultivation:
Answer: Black soil

20. Pineapple is propagated by:
Answer: Suckers


Download the complete Solved Question Paper of Kerala PSC Agricultural Assistant Grade 2 Examination conducted on 2010 in PDF file.

Kerala PSC Previous Question Papers and Answers [PDF Download]





Post a Comment

 
Top