10/17/2013

Kerala PSC LDC Statewide Exam Solved Previous Question Paper

Previous Question Paper of Kerala PSC Lower Division Clerk [LDC] Statewide Examination conducted on 27-11-2010.



Year
of
Exam

Exam Details

Question Paper

Answer Key


2010


LD Clerk 2010 statewide.




Download LD Clerk Beverages Corporation
Question paper Type B.


Kerala PSC LDC Statewide Exam Solved Previous Question Paper in PDF file



Download LD Clerk Beverages Corporation
Answer Key Type B.


Kerala PSC LDC Statewide Exam Previous Question Paper in PDF file



1. The first Chairperson of the National Women's Commission:
Answer: Girija Vyas

2. In which year the National Human Rights Commission came into effect?
Answer: 1993

3. When did the Right for Information Act came into effect?
Answer: 2005

4. The first Malayalee appeared in the Postal Stamp:
Answer: Sreenarayana Guru

5. In 1956 Kerala State was formulated with how many districts?
Answer: 5

6. Which place is known as the Mecca of Kerala?
Answer: Ponnany

7. The first Malayalee who got 'Padmavibhushan':
Answer: Vallathol Narayana Menon

8. The Lion Safari Park in Kerala is situated at:
Answer: Marakkunnam Island

9. The Kerala Kalamandalam was established in the year:
Answer: 1930

10. National University of Advanced Legal Studies is at:
Answer: Kochi

11. In which year 'Kudumbasree' programme was started?
Answer: 1998

12. The instrument used for measuring the density or relative density of liquids:
Answer: Hydrometer

13. Solid carbon dioxide is known as:
Answer: Dry ice

14. Next Solar eclipse is likely to occur in the year:
Answer: 2020

15. The capital city of Chera Kings:
Answer: Vanchi





Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board