General Knowledge Questions and Answers for preparing Kerala PSC LDC Examinations.


1. Who is the Father of Taxonomy?
Answer: Carls Linnaeus

2. Who introduced two kingdom classifications?
Answer: Carls Linnaeus

3. Who introduced binomial system of Nomenclature?
Answer: Carls Linnaeus

4. Who introduced five kingdom classifications?
Answer: R.H Whittaker

5. The kingdom Monera includes?
Answer: Bacteria

6. Bacteria were first discovered by?
Answer: Anton Van Leeuwanhoek

7. Father of Microbiology?
Answer: Louis Pasteur

8. Spherical Shaped bacteria are known as?
Answer: Coccus

9. Rod Shaped bacteria are known as?
Answer: Bacillus

10. Comma shaped bacteria are known as?
Answer: Vibrium


11. Spiral shaped bacteria are known as?
Answer: Spirilla

12. Study of Fungi is called?
Answer: Mycology

13. Who is the Father of Mycology?
Answer: P.A Micheli

14. Father of Modern Mycology?
Answer: Anton De Bary

15. Who discovered penicillin?
Answer: Alexander Fleming

16. Vegetative body of fungus is called?
Answer: Mycelium





Post a Comment

 
Top