Chemical Processes and their Relations


1. Bosch Process is related to?
Answer: Hydrogen

2. Castner Process is related to?
Answer: Sodium

3. Down’s Process is related to?
Answer: Sodium

4. Nelson Process is related to?
Answer: NaOH (Sodium Hydroxide)

5. Lead Chamber Process is related to?
Answer: Sulphuric acid

6. Lowing process is related to?
Answer: NaOH

7. Leblanc Process is related to?
Answer: Na2CO3 (Sodium Carbonate)

8. Engel Precht Process is related to?
K2CO3 (Potassium Carbonate)

9. Cyanide Process is related to?
Answer: Gold and Silver

10. Parke’s Process is related to?
Answer: Silver

11. Cupellation Process is related to?
Answer: Silver (Purification)

12. Mond Process is related to?
Answer: Nickel

13. Pidgeon Process is related to?
Answer: Mg (Magnesium)

14. Dow’s Sea Water Process is related to?
Answer: Mg (Magnesium)

15. Bayer’s Process is related to?
Answer: Aluminium

16. Serpeck’s Process is related to?
Answer: Aluminium

17. Hoopes Process is related to?
Answer: Aluminium

18. Haber Process is related to?
Answer: Ammonia

19. Bessemer Process is related to?
Answer: Steel

20. Siemens Process is related to?
Answer: Steel

21. Frasch Process is related to?
Answer: Sulphur

22. IMI Process is related to?
Answer: Ti (Titanium)

23. Oxo Process is related to?
Answer: Alcohol

24. Ostwald’s Process is related to?
Answer: Nitric Acid

25. Deacon’s process is related to?
Answer: Chlorine





Post a Comment

 
Top