Solved Question paper of Kerala PSC Welfare Fund Inspector/Assistant Project Officer Examination conducted on 2005.


1. Quit India movement was organized in which year?
Answer: 1942

2. Who was the founder of Arya Samaj?
Answer: Dayanand Saraswathi

3. Who was the first Indian to win Nobel Prize?
Answer: Rabindranath Tagore

4. The scientist known as the father of Green Revolution in India?
Answer: M.S. Swaminathan

5. The place where Rajiv Gandhi was killed by human bomb explosion?
Answer: Sriperumbudur

6. In which state the Jallianwala Bagh incident took place?
Answer: Punjab

7. The colour of the human skin is due to:
Answer: Melanin

8. Who invented dynamite?
Answer: Alfred Nobel

9. Which gas is used for extinguishing fire?
Answer: Carbon dioxide

10. Name of the instrument used for measuring atmospheric pressure?
Answer: Barometer

11. Siachen glacier is located in which state?
Answer: Jammu and Kashmir

12. Name of the Indian Satellite exclusively for education?
Answer: EDUSAT

13. Phalke Award is given to persons of which field?
Answer: Film

14. Who was the first woman to become a minister in Kerala?
Answer: K. R. Gowri Amma

15. Who was the Chairman of the Drafting Committee for preparing the Indian Constitution?
Answer: Dr. B.R. Ambedkar

16. ICDS programme was started in which year?
Answer: 1975

17. In which year the Agricultural Labour Pension Scheme was introduced in Kerala?
Answer: 1980


Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Welfare Fund Inspector/Assistant Project Officer Examination conducted on 2005 in PDF file.

Welfare Fund Inspector Exam Solved Previous Question paper in PDF File





Post a Comment

  1. what will be the possible cutoff marks for assistant grade& lgs company corporation

    ReplyDelete

 
Top