Solved Previous Question paper of Kerala PSC Welfare Officer Grade 2 [Jail Department] Examination.


1. The total length of the coastline of Kerala?
Answer: 580 kms.

2. Yakshagana is a dance drama from …………...?
Answer: Karnataka

3. ………… Vitamin is also known as Thiamine?
Answer: Vitamin B1

4. Otology is the study of ……………?
Answer: Diseases of the ear

5. Pedology is the study of …………….?
Answer: Soil

6. Article ............... of the Constitution of India forbids the practice of untouchability in any form?
Answer: 17

7. The main metal used by the Indus Valley people was ……………?
Answer: Copper

8. The Vedic saying ‘war begins in the minds of men’ appears in .............?
Answer: Atharva Veda

9. The Rowlatt Act was passed in ...............?
Answer: 1919

10. The concept of Directive Principles was borrowed from the Constitution of ………..?
Answer: Ireland


11. The minimum age prescribed for the election to the post of the President of India is?
Answer: 35

12. The Panchayat Raj was first introduced in the State of .............?
Answer: Rajasthan

13. Bodh Gaya is situated in?
Answer: Bihar

14. The place known as the Queen of the Nilgiris is ............?
Answer: Ootacamund (Ootty)

15. Decibel is a unit of ..............?
Answer: Sound

16. The first Indian Communication Satellite is known as ................?
Answer: Apple

17. Hortus Malabaricus was written in ............... language?
Answer: Latin

18. World Environment Day is on ..............?
Answer: June 5

19. Human Rights Day is observed on ................?
Answer: December 10

20. In Which year was the Asian Development Bank set up?
Answer: 1966


Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Welfare Officer Grade 2 Examination in PDF file.

Solved Previous Question paper of Kerala PSC Welfare Officer Grade 2 Examination





Post a Comment

 
Top