8/17/2013

LDC Free Study Materials

LDC Free Study Materials: PART - 1


Bones


1. The study of Bones is called?
Answer: Osteology

2. Cells of bone is called?
Answer: Osteocytes

3. Cells of cartilage is called?
Answer: Chondrocytes

4. The total number of bones in an Adult human body?
Answer: 206

5. Number of ribs in human body?
Answer: 24

6. The face of a man is made up of?
Answer: 14 bones

7. Number of bones in spinal column?
Answer: 33

8. Number of bones in Ear?
Answer: 3

9. Which is the longest bone?
Answer: Femur

10. Which is the smallest bone?
Answer: Stapes

11. Breast bone?
Answer: Sternum

12. Total number of muscles?
Answer: 639


13. Study of body movements?
Answer: Kinesiology

14. Strongest muscles?
Answer: Jaw muscles

15. Largest muscles?
Answer: Gluteus maximus

16. Smallest muscles?
Answer: Stapedius

17. The breaking of a bone is known as?
Answer: Fracture


Note: We are providing these questions and answers in English because of the easiness; but medium of questions in LDC 2013 Exam will be in Malayalam.




Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

1 comment :

  1. I want jr accountant study material for rajasthan roadways. .

    ReplyDelete

Followers

Notice Board