Solved Question paper of Kerala PSC Senior Superintendent [Forest] Examination conducted on 2005.


1. When was Qutub Minar built?
Answer: A.D. 1231

2. When was Guru Nanak born?
Answer: A.D.1469

3. Who was the engineer behind the building of Suez Canal?
Answer: Ferdinand de Lesseps

4. The largest arch dam in Asia is:
Answer: Idukki

5. Who was the Indian President between 1967 - 1969?
Answer: Zakir Hussain

6. Who established Arya Samaj?
Answer: Dayananda Saraswati

7. Who formed Indian National Army in Singapore?
Answer: Subhash Chandra Bose

8. When did the second round table conference take place?
Answer: A.D. 1931

9. When was the Battle of Panipat fought?
Answer: 1526 A.D.

10. There are ........... number of schedules in Indian Constitution.
Answer: 12

11. Dilwara Temples are situated in:
Answer: Mount Abu

12. Name the well known traveller who visited India in A.D. 1333?
Answer: Ibn Batuta

13. When was speed post introduced in India?
Answer: A.D. 1986

14. When did China attack India?
Answer: A.D. 1962

15. Athirapally and Vazhachal waterfalls are in ....... district.
Answer: Thrissur

16. The first Indian woman who became the Judge in High Court?
Answer: Anna Chandy

17. The time taken by Mercury to revolve around Sun is:
Answer: 88 days

18. The number of vertebrae in the vertebral column of man is:
Answer: 33

19. Who invented safety razor?
Answer: Gillette

20. Which vitamin deficiency causes beri beri?
Answer: Thiamine

21. Who invented Ballistic missile?
Answer: Werner Von Braun

22. Who discovered the anti rabies vaccine?
Answer: Louis Pasteur

Solved Question paper of Kerala PSC Senior Superintendent [Forest] Examination conducted on 2005 in pdf file.

Solved Question paper of Kerala PSC Senior Superintendent [Forest] Examination in pdf file





Post a Comment

 
Top