Senior Assistant Pharmaceutical Corporation – 2005


Solved Question paper of Kerala PSC Senior Assistant Pharmaceutical Corporation held on 2005.


1. The oldest of the Vedic literature is:
Answer: Rig Veda

2. The title ‘Vikramaditya’ was adopted by:
Answer: Chandra Gupta II

3. The first ruler of India who separated religion from politics was:
Answer: Alauddin Khilji

4. “Economic History of India” was written by:
Answer: R.C. Dutt

5. Prithviraj Chauhan was defeated by Muhammad Ghori at the:
Answer: Second battle of Tarain

6. Land gets heated through the process of:
Answer: Convection

7. Which type of rocks could be formed by deposits of animal shells and skeletons.
Answer: Limestone

8. The southernmost point of the Indian Territory is in:
Answer: Andaman and Nicobar Islands

9. The smallest ocean in the world is:
Answer: Arctic Ocean

10. Asia and Europe are divided by:
Answer: Ural mountains

11. Continental Drift Theory was evolved by:
Answer: Alfred Wegener

12. Pedology is the study of:
Answer: The soil


13. Absence of ........... delays normal clotting of blood.
Answer: Vitamin K

14. ‘Light Year’ is used as a unit to measure:
Answer: Distance

15. Ultra sound scanning was invented by:
Answer: I. Donald

16. The first eco-tourism project in Kerala was launched at:
Answer: Thenmala

17. Pazhassi Raja died in the year:
Answer: 1805

18. The state tree of Kerala is:
Answer: Coconut tree

19. National Science Day is observed on:
Answer: 28th February

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Senior Assistant Pharmaceutical Corporation held on 2005 in PDF file.

Kerala PSC Assistant Grade Exam Previous Question paper 2013






Post a Comment

 
Top