7/14/2013

PSC Physics Questions

Physics Model Questions and answers for preparing Kerala PSC LDC and all Other Examinations.


1. Who discovered Radium?
Answer: Marie Curie and Pierry Curie

2. The unit of energy or work?
Answer: Joule

3. Photo electric effect was explained by:
Answer: Albert Einstein

4. The particle which is supposed to travel faster than light:
Answer: Tachyon

5. Father of wireless telegraphy?
Answer: Marconi

6. Speed of sound at zero degree Celsius is ........ m/s?
Answer: 331

7. Who was the first to measure the velocity of light?
Answer: Roemer

8. Pitch of a sound depends upon its:
(a) Wave length
(b) Frequency
(c) Amplitude
(d) Overtones
Answer: Frequency

9. Short-sight in human eye can be rectified by:
Answer: Concave lens

10. Instrument used to measure atmospheric pressure?
Answer: Barometer


11. Heat transfer within the atmosphere is called?
Answer: Advection

12. The earpiece of a telephone converts:
Answer: Electrical energy into sound energy

13. The line that separates atmosphere and outer space:
Answer: Karman line

14. Corpuscular theory proposed by:
Answer: Newton

15. Water boils at ........ Kelvin.
Answer: 373





Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

2 comments :

  1. I AM SEARCHING FOR PREVIOUS YEAR PSC FINGER PRINT SEARCHER QUESTIONS

    ReplyDelete
  2. SIR, IAM SEARCHING FOR POLICE FINGER PRINT SEARCHER PREVIOUS QUESTIONS, PLEASE SEND ME IF POSSIBLE

    ReplyDelete

Followers

Notice Board