Solved question paper of Kerala PSC Male/Female Warden Examination conducted on 2005.


1. Dengue fever is spread by:
Answer: Aedes aegypti mosquitoes

2. The Bhatnagar Award is given for the significant contribution in the field of:
Answer: Science and Technology

3. Tape Recorder records sound as ......... energy.
Answer: Magnetic

4. The Ex-officio Chairman of the Planning Commission of India:
Answer: Prime Minister

5. Who is known as the Father of Internet?
Answer: Vinton G. Cerf

6. Which part of the eye is used when the eye is donated?
Answer: Cornea

7. How many chromosomes are found in the cells of the human body?
Answer: 46

8. The first human heart transplant operation was performed by:
Answer: Christian Bernard

9. A metal that liberates hydrogen from cold water is:
Answer: Calcium

10. The filament of an electric bulb is generally made from:
Answer: Tungsten

11. The centre of the Indian Military Academy:
Answer: Dehradun

12. The highest commissioned rank in the Indian Army?
Answer: General


13. The Advocate General is appointed by:
Answer: Governor

14. Name the ‘White City’ in India?
Answer: Udaipur

15. The popular book ‘Paradise Lost’ was written by:
Answer: John Milton

16. The Opium War was fought between China and ............
Answer: Britain

17. The first woman pilot in India?
Answer: Prem Mathur

18. The famous book ‘The Spirit of Laws’ is written by:
Answer: Montesquieu

Download the complete Solved question paper of Kerala PSC Male/Female Warden Examination conducted on 2005 in PDF file.

Kerala PSC Exam Previous Question paper





Post a Comment

 
Top