Solved Question papers of Kerala PSC Male Warden Examination conducted on 29-7-2006.


Male Warder – Jail


1. Liquefied Petroleum Gas LPG consists of mainly:
Answer: Methane, Butane and Propane

2. The temple entry proclamation was issued by the Travancore Maharaja:
Answer: Sree Chithira Tirunal

3. The lady who is known as the ‘‘Nightingale of India’?
Answer: Sarojini Naidu

4. The actual name of the person with pen name ‘Mali’?
Answer: V. Madhavan Nair

5. The leader who raised the slogan ‘Inquilab Zindabad’?
Answer: Iqbal

6. The oldest Dravidian language?
Answer: Tamil

7. Father of Medicine is:
Answer: Hippocrates

8. Booker Prize is given in the field of?
Answer: Fiction Writing

9. Which country organised the decimal system?
Answer: India

10. The First newspaper in Kerala is:
Answer: Rajya Samacharam

11. Railway Service was introduced in India by?
Answer: Lord Dalhousie

12. The book ‘As you like it’ was written by?
Answer: Shakespeare

13. The universal recipient of blood group is:
Answer: AB

14. Humidity is measured by the instrument?
Answer: Hygrometer

15. The headquarters of International Labour Organisation is situated at:
Answer: Geneva

16. Davis Cup is associated with?
Answer: Lawn Tennis

17. The Viceroy who abolished ‘Sati’?
Answer: William Bentinck

18. The first Kerala Ministry came into power in 1957 under the leadership of?
Answer: E.M.S. Namboothirippad

19. The rear view mirror in a car is:
Answer: Convex

20. The members of State Public Service Commission are appointed by:
Answer: Governor of the state

21. ‘‘The Jnanpeeth’ award was given for the first time to?
Answer: G. Sankara Kurup

22. The smallest district in Kerala?
Answer: Alappuzha

23. Kaziranga wild life sanctuary is famous for protecting?
Answer: Rhinoceros

24. The ‘Battle of Colachel’’ was fought between Marthanda Varma and the Dutch in the year:
Answer: 1741

25. ‘Yakshagana’ is an art form popular in?
Answer: Karnataka

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Male Warden Examination conducted on 29-7-2006 in pdf file.

Solved Question paper of Kerala PSC Male Warden Examination


Also Download the Solved Question paper of Kerala PSC Male Warden Examination conducted on 2005.

Previous Question paper of Kerala PSC Male Warden Examination


Download the Solved question paper of Kerala PSC Male/Female Warden Examination conducted on 2005.

Kerala PSC Previous Question papers


Download the Solved Question paper of Kerala PSC Male Warden Examination conducted on 06-06-2009.

Kerala PSC

Download the Question paper of Kerala PSC Male Warder Exam Held on 07-07-2012.

Kerala PSC Exam Question papers






Post a Comment

 
Top