Sales Man - Sales Women in Hantex


Solved Question Paper of Kerala PSC Salesman Examination Conducted on 2010.


1. The director of the film “Pather Panjali”:
Answer. Sathyajit Ray

2. Bill on cyber law was introduced in the Lok Sabha in the year:
Answer. 1999

3. The first person to land on the moon:
Answer. Neil Armstrong

4. The song Vande Matharam was composed by:
Answer. Bankim Chandra Chatterji

5. Kerala State was formed on:
Answer. 1st November 1956

6. First fully literate state in India:
Answer. Kerala

7. The First Prime Minister of India:
Answer. Jawaharlal Nehru

8. The book “Daughter of the East” is the autobiography of:
Answer. Benazir Bhuto

9. The woman known as Nightingale of India:
Answer. Sarojini Naidu

10. The dark green colour in the lowest stripe of our national flag represents?
Answer. Life and prosperity


11. The governor of state is appointed by:
Answer. President

12. Who invented X-Rays?
Answer. Roentgen

13. The study of relation of animals and plants to their environment?
Answer. Ecology

14. The instrument to test the purity of milk?
Answer. Lactometer

15. Light year is the unit of:
Answer. Distance

16. The center of solar system:
Answer. Sun

17. The author of the book “The Insider”:
Answer. P.V. Narasimha Rao

18. The Currency of Japan:
Answer. Yen

19. The Father of Indian Missile Technology:
Answer. A.P.J. Abdul Kalam

20. Delhi is on the banks of the river:
Answer. Yamuna

Download the complete Solved Question Paper of Kerala PSC Salesman Examination Conducted on 2010 in PDF file.

Solved Question Paper of Kerala PSC Salesman Examination





Post a Comment

 
Top