Solved Question Paper of Kerala PSC Junior Lab Assistant Examination Conducted on 25-11-2006.


1. Who was the Congress President when India attained Independence?
Answer: J.B. Kripalani

2. The Mcmahon line is the international border between:
Answer: India and China

3. Which country is known as the ‘Land of the Rising Sun?
Answer: Japan

4. The currency of Russia is:
Answer: Ruble

5. Who is the supreme commander of Indian Armed Forces?
Answer: President

6. The longest river in India is:
Answer: Ganga

7. Who is known as Indian Napoleon?
Answer: Samudra Gupta

8. Which is the capital of Jharkhand?
Answer: Ranchi

9. Who is the father of cloning?
Answer: Ian Wilmut

10. Which is the longest bone in the human body?
Answer: Thighbone (Femur)

11. Who is known as the father of green revolution in India?
Answer: Dr. M.S. Swaminathan

12. The largest gland in human body is:
Answer: Liver

13. Lactometer is an instrument used to check the:
Answer: Density of milk

14. Name of the Atom Bomb put by America in Hiroshima is:
Answer: Fat Man

15. Which is the National game of Russia?
Answer: Football

16. Bharatanatyam is originated from:
Answer: Tamil Nadu

17. Which is the art form in Kerala got approved by UNESCO?
Answer: Koodiyattam

18. Buddhist literature was written in:
Answer: Pali

19. The author of ‘Da Vinci Code’ is:
Answer: Dan Brown

20. Colour of Black Box in an aeroplane is:
Answer: Orange

21. Who is known as ‘Thikkodiyan’?
Answer: P. Kunhananandan Nair

22. Who first referred Mahatma Gandhi as the Father of Nation?
Answer: Subhash Chandra Bose

23. The words ‘Satyameva Jayate’ is taken from:
Answer: Mundakopanishad

24. The biggest democratic country in the world:
Answer: India

25. Who was the first woman Chief Minister in India?
Answer: Sucheta Kriplani

26. The monuments Red Fort in Delhi was built up by:
Answer: Shajahan

27. Aluminium was first isolated by:
Answer: Hans Christian Oersted

28. Ozone layer is made up of by ....... molecules.
Answer: Oxygen

Download the complete Solved Question Paper of Kerala PSC Junior Lab Assistant Examination Conducted on 25-11-2006 in PDF file.

Kerala PSC Junior Lab Assistant Exam Previous Question Paper






Post a Comment

 
Top