6/13/2013

Kerala Famous Sites GK Questions

GK Questions and answers about Famous Places and Sites in Kerala for preparing upcoming Kerala PSC Junior Assistant examination 2013 and other competitive examinations.


1. Malayalam Research Centre is situated at:
Answer: Tirur

2. The place where the first under pass in Kerala was established:
Answer: Thiruvananthapuram

3. The first post office in Kerala was established at:
Answer: Alappuzha

4. The first railway line in Travancore:
Answer: Kollam-Tirunelveli

5. In which district is Attappady tribal settlement?
Answer: Palakkad

6. The place where the first Law college in Kerala was established:
Answer: Thiruvananthapuram

7. The first polio-free district in India:
Answer: Pathanamthitta

8. The first industrial establishment in Kerala to use electricity is Kannan Devan Company. It is in the district of:
Answer: Idukky

9. Aluva in Ernakulam is famous for ......... celebration:
Answer: Sivarathri

10. In which district is Viyyur Jail?
Answer: Thrissur

11. In which district is Punnayurkkulam?
Answer: Thrissur

12. Silent Valley is in the district of:
Answer: Palakkad


13. Ashramam tourist village is in the district of:
Answer: Kollam

14. Mangalam Dam is constructed across the river:
Answer: Cherukunnappuzha

15. NH 212 connects Moolahalla and:
Answer: Kozhikode

16. INS Venduruthy is situated at:
Answer: Kochi

17. India’s first gymnastic training centre was established in:
Answer: Thalassery

18. The headquarters of COSTFORD:
Answer: Thrissur





Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board