6/02/2013

Junior Assistant Grade Exam Previous Question paper

Solved Question paper of Kerala PSC Junior Assistant Examination conducted on 2009.


1. India has the world’s largest deposits of:
Answer: Mica

2. The first Indian State to introduce the Panchayat Raj System:
Answer: Rajsathan

3. The tenure of a Rajya Sabha Member is:
Answer: 6 years

4. International Literacy Day is observed on:
Answer: September 8

5. When was ISRO set up?
Answer: 1969

6. The Odakkuzhal Award is given in the memory of:
Answer: G. Sankarakurup

7. The first Indian Women to get Nobel Prize?
Answer: Mother Teresa

8. Pallava dynasty was established in 300 A.D. The capital city of Pallavas was:
Answer: Kanchi

9. The chairman of the Planning Commission is:
Answer: Prime Minister

10. The type of rear view mirror in a car is:
Answer: Convex

11. Which is the name of the instrument used for measuring blood pressure?
Answer: Sphygmomanometer

12. The two predominant gases that constitute the sun as fire ball are:
Answer: Hydrogen and Helium


13. The two best paintings ‘Mono Lisa’ and ‘The Last Supper’ were painted by:
Answer: Leonardo da Vinchi

14. ‘Kolla Varsham’ began in:
Answer: 825 AD

15. What is the study of coins called?
Answer: Numismatics

16. The words ‘Sathyameva Jayate’ are taken from:
Answer: Mundaka Upanishad

17. The Highest Indian Peak is:
Answer: Kanchanjunga

18. Kundara Proclamation was made by:
Answer: Veluthambi Dalawa

19. First Governor of Kerala was:
Answer: B. Ramakrishna Rao

20. GUI stands for:
Answer: Graphical User Interface

21. Alt+F4 is the short cut key used in windows for:
Answer: Terminate the current application

22. In Unix ‘grep’ command is used for:
Answer: Search of a word in a file

23. A short cut key used to make all caps:
Answer: Crtl + Shift + K

Download the full Solved Question paper of Kerala PSC Junior Assistant Examination conducted on 2009 in PDF file.






Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board