6/29/2013

Junior Assistant Grade Exam July 2013 Expected Questions

Expected Questions and answers for preparing Kerala PSC Junior Assistant/Assistant Grade.II/Lower Division Clerk Examination on July 2013.


1. Present Solicitor General of India?
Answer: Mohan parasaran

2. Srilankan writer Shehan karunatilaka won the Commen Wealth book prize 2012, for?
Answer: The Chinaman

3. Which Indian Chief Minister won the United Nations public service award in 2013 for his mass contact programme?
Answer: Oommen chandy

4. Which country was the biggest Gold producer in 2012?
Answer: China

5. Name the host country of FIFA under 17 world cup 2017?
Answer: India

6. 100th mission of ISRO, belongs to the satellite named PROITER which made by .........?
Answer: Japan

7. Present Deputy chairman of Rajyasabha?
Answer: P.J. Kurien

8. Which Kerala mission was won the HUDCO National award for best practice in 2011-12?
Answer: Kudumbasree

9. Recently, 100th edition of Indian Science Congress held at the city of .........?
Answer: Kolkata

10. Park geun hye is the first female president of .........?
Answer: South Korea

11. Who is the present director general of UNESCO?
Answer: Irina Bokova

12. 'I Too Had a Dream' is the autobiography of:
Answer: Dr. Verghese Kurien


13. The first National Museum of Indian Cinema will come up in which city?
Answer: Mumbai

14. Which country will host the UEFA Euro 2016 football tournament?
Answer: France

15. 'Nalabana Island' which is known as paradise of migratory birds is located in which state?
Answer: Odisha

16. Which is the first state in India to establish India's first and unique cow sanctuary?
Answer: Madhya Pradesh

17. Who is known as India's iron butterfly?
Answer: Saina Nehwal

18. Who got the Odakkuzhal award for 2012?
Answer: Sethu





Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board