Solved Question paper of Kerala PSC Store Keeper/ Welfare Organizer Examination.


1. Dengue fever is caused by:
Answer. Virus

2. Which Indian State has a separate Constitution?
Answer. Jammu and Kashmir

3. The first man in space is:
Answer. Yuri Gagarin

4. “The Indian Struggle” is the autobiography of:
Answer. Subhash Chandra Bose

5. The Kodungallur poet ‘Kunjikuttan Thampuran’ is also known as:
Answer. Kerala Vyasa

6. ‘Knot’ is used for measuring:
Answer. Speed of ships

7. The Head Quarters of Vikram Sarabhai Space Centre is:
Answer. Thiruvananthapuram

8. The total number of Muscles in a human body is:
Answer. It's approximately around 640

9. The first general election of India after Independence was in:
Answer. Between 25 October 1951 and 21 February 1952

10. Father of Electricity is:
Answer. Michael Faraday

11. The author of ‘Long Walk to Freedom’.
Answer. Nelson Mandela

12. The first Mosque in India was established in:
Answer. Kodungallur

13. The first lady who won ‘Asoka Chakra’.
Answer. Kamlesh Kumari

14. The instrument used to measure humidity of the atmosphere:
Answer. Hygrometer

15. ‘Chalo Chalo Delhi Chalo’. This slogan was exhorted by:
Answer. Subhash Chandra Bose

16. Which river in India is known as the ‘River of Sorrow’.
Answer. Damodar River

17. The author of ‘Astangahridaya’.
Answer. Vagbhata

18. The most abundant metal in the Earth’s Crust:
Answer. Aluminium

19. Which organ is considered as the chemical laboratory of the human body?
Answer. Liver

20. The one and only Indian Post Office outside India is in:
Answer. Antarctica

21. Which Vitamin is easily destroyed during cooking?
Answer. Vitamin C

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Store Keeper/ Welfare Organizer Examination in PDF file.

Kerala PSC





Post a Comment

 
Top