5/29/2013

Kerala PSC Motor Mechanic Examination Previous Question paper

KERALA PUBLIC SERVICE COMMISSION MOTOR MECHANIC EXAM QUESTION PAPERS | KPSC QUESTION PAPERS | KPSC SAMPLE PAPERS | KPSC MOTOR MECHANIC EXAM PAPERS.


Solved Question paper of Kerala PSC Motor Mechanic Examination in Ground Water Department Conducted on 2005.


1. The first lion safari park in Kerala:
Answer: Neyyar

2. Kerala was officially named in:
Answer: 1956

3. The largest irrigation project in Kerala:
Answer: Kallada

4. The Kundara Proclamation was made by:
Answer: Veluthampi Dalava

5. The first lady to become a minister of Kerala:
Answer: K.R. Gouri

6. The writer who is known as ‘Swadeshabhimani’:
Answer: K.Ramakrishna Pillai

7. The largest lake in Kerala:
Answer: Vembanad

8. The tallest mountain in Kerala:
Answer: Anamudi

9. The biggest river in Kerala is:
Answer: Periyar

10. The largest hydro-electric project in Kerala:
Answer: Idukki

11. The largest gland in the human body is:
Answer: Liver

12. India’s First War of Independence took place in:
Answer: 1857

13. ‘Vedas’ is a Sanskrit word meaning:
Answer: Knowledge

14. The Salt Sathyagraha took place in:
Answer: 1930

15. The birth place of Adi Sankaracharya is:
Answer: Kalady


16. The founder of the Indian National Congress:
Answer: A.O. Hume

17. The architect of the Indian Constitution:
Answer: Ambedkar

18. Harappa the first site in the Indus Valley Civilization was discovered in:
Answer: 1921

19. The first Governor General of Independent India:
Answer: Lord Mountbatten

20. The first Indian Governor General of India was:
Answer: C. Rajagopalachari

21. The person who is known as the Iron Man of India:
Answer: Sardar Vallabhai Patel

22. The Red Fort in New Delhi was built by:
Answer: Shahjahan

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Motor Mechanic Examination Conducted on 2005 in PDF file.

Motor Mechanic Exam Question paper Kerala PSC





Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board