Solved Question paper of Kerala PSC Lab Assistant Examination conducted on 4-11-2006.


1. Who was the first King Presided the court of Kanauj?
Answer. Harsha

2. The Leader who is known as the ‘Grand Old Man of India’?
Answer. Dadabhai Naoroji

3. In which year the University of Travancore [Now University of Kerala] was established?
Answer. 1937

4. The year in which the postal stamp was introduced first:
Answer. 1840
Note: The Penny Black was the world's first adhesive postage stamp used in a public postal system. It was issued in Britain on 1 May 1840.

5. In south India, Jainism was spread by:
Answer. Kharavela

6. The people of which country have longest life span?
Answer. Japan

7. The author of the book ‘Gandhi His Life And Thought’?
Answer. J.B. Kripalani

8. The Pallivasal Hydro electric System was commissioned during the reign of:
Answer. Sri Chithira Thirunal Balarama Varma

9. Name the author of the novel ‘The Ambassador’?
Answer. Henry James

10. Who is known as the father of American Football?
Answer. Walter Camp

11. The state which is the largest producer of tea in India:
Answer. Assam

12. Neutron was discovered by:
Answer. James Chadwick

13. ‘Palaeontology’ is the study of:
Answer. Fossils

14. In which year the Indian National Congress was formed?
Answer. 1885

15. Who was the author of the book ‘Sathyartha Prakash’?
Answer. Swami Dayananda Saraswathi

16. The first Viceroy of British India:
Answer. Lord Canning

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Lab Assistant Examination conducted on 4-11-2006 in PDF file.

Kerala PSC Exam






Post a Comment

 
Top