Solved Question paper of Kerala PSC Fireman Trainee Examination conducted on 03-01-2009.


1. International Literacy Day is observed on:
Answer. September 8

2. The first cyber Police Station in India is at:
Answer. Bangalore

3. Who described Gandhiji as the “Half naked-Fakir”?
Answer. Winston Churchil

4. In which language Gandhiji wrote ‘My struggle with truth’?
Answer. Gujarathi

5. The first Indian Woman who won a medal in the Olympics?
Answer. Karnam Malleswary

6. The battle of Plassey was fought in the year:
Answer. 1757

7. The Great Wall of China was built by:
Answer. Shi Huangdi

8. Who is the author of the book “The Road Ahead”?
Answer. Bill Gates

9. The actual name of the person with the pen name “Induchoodan”:
Answer. K.K. Neelakantan

10. Albert Einstein was born in:
Answer. Germany

11. The study of rivers is known as:
Answer. Potamology

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Fireman Trainee Examination conducted on 03-01-2009 in PDF file.

PDF






Post a Comment

 
Top