IT and Cyber Laws Model Questions and answers for preparing Kerala PSC Examinations.


1. The number of functional keys in a key board:
Answer: 12

2. The top most bar in any application window is the .......... which displays the name of the document or application:
Answer: Title bar

3. When the mouse pointer is positioned on a .......... It is shaped like a hand.
Answer: Hyperlink

4. The cut, copy and paste features use keyboard shortcuts with the .......... key and a key board letter.
Answer: Ctrl

5. Computer and Internet usage in the area of market known as:
Answer: E-Commerce

6. .......... are capable of capturing live video and transfer it directly to the computer.
Answer: Webcams

7. The process of adopting software for a particular country or region is called ..........
Answer: Localization

8. .......... is the set of programs necessary to carry out operations for a specified application:
Answer: Application Software

9. The initiative of the US Government which is considered as the early form of internet:
Answer: ARPANET

10. World Computer Security Day:
Answer: November 30

11. This is the exclusive right granted by statute to the author of the works to reproduce dramatic, artistic, literary or musical work or to authorize its reproduction by others:
Answer: Copy Right

12. .......... are a bundle of exclusive rights over creations of the mind, both artistic and commercial:
Answer: Intellectual property rights





Post a Comment

 
Top