Solved Question paper of KSRTC Assistant Store Keeper Grade II Examination conducted by Kerala PSC on July 2011.


1. During whose tenure as the Viceroy of India were the great Martyrs Bhagat Singh, Sukhdev and Rajguru hanged?
Answer. Lord Irwin

2. Under which Article of the Indian Constitution, it is the duty of the Union Government to protect States against external aggression and internal disturbance?
Answer. Article 355

3. PERT stands for:
Answer. Program Evaluation and Review Technique

4. Who was the first Speaker of the first Lok Sabha?
Answer. G.V. Mavalankar

5. According to the census (2011), the lowest literacy rate is in ............
Answer. Bihar

6. The first battle of Panipat was fought between.........
Answer. Ibrahim Lodhi and Babur

7. The first Indian State Government to start Lottery
Answer. Kerala

8. Right to vote is mentioned in the part of the constitution relating to ............
Answer. Election

9. Herpetology is a branch of science which deals with:
Answer. Reptiles

10. Who is the author of 'Harry Potter' series?
Answer. J.K. Rowling

11. The pioneer of Indian Renaissance was .......
Answer. Raja Rammohan Roy

12. What was the name of India's first Legislature?
Answer. Constituent Assembly

13. The longest highway in India runs from .......
Answer. Varanasi to Kanyakumari

14. Plants which grow in shade are called ........
Answer. Sciophytes

Download the complete Solved Question paper of KSRTC Assistant Store Keeper Grade II Examination conducted by Kerala PSC on July 2011 in PDF file.

keralapsc.gov.in





Post a Comment

 
Top