Solved Question paper of Kerala PSC Sub Inspector Examination Conducted on 2004.


1. The law of gravitation was discovered by:
Ans. Newton

2. The most intelligent animal is:
Ans. Chimpanzee

3. When ice melts. It’s volume:
Ans. Decreases

4. Telephone was invented by:
Ans. Graham Bell

5. Three primary colours of light are:
Ans. Red, Green, Blue

6. Universal donor in blood transfusion belongs to the blood group:
Ans. O

7. The first President of the Indian National Congress was:
Ans. W.C Banerjee

8. Human Rights Day is observed on:
Ans. 10th December

9. How many players play on each side in volleyball?
Ans. 6

10. Bharathiya Jnanpith Award was instituted in:
Ans. 1944

11. The first Indian to get the Nobel Prize is:
Ans. Rabindra Nath Tagore

12. "A thing of beauty is a joy forever" is a line written by:
Ans. Keats

13. I.L.O. stands for:
Ans. International Labour Organisation

14. The medulla oblongata is concerned with the control of:
Ans. Heartbeat
Note: The medulla oblongata is a portion of the hindbrain that controls autonomic functions such as breathing, digestion and heart rate.

15. In the human body, insulin is produced by:
Ans. Pancreas


16. The author of Panchatantra is:
Ans. Vishnu Sharma

17. The first five year plan was started in the year:
Ans. 1951

18. Who introduced English education in India?
Ans. William Bentinck

19. The first English School in Kerala was established at:
Ans. Mattancherry

20. Who emphasized the need for compulsory primary education in India?
Ans. Ram Mohan Roy

21. Kalidasa, the great Indian poet, was in the court of the Hindu emperor:
Ans. Chandragupta 2

22. The largest continent is:
Ans. Asia

23. The biggest planet is:
Ans. Jupiter

24. India became a member of the United Nations in:
Ans. 1945

25. The National Anthem of India was composed by:
Ans. Rabindra Nath Tagore

26. The Teacher's Day is observed every year in India On:
Ans. September 5

27. In India census is taken in every:
Ans. Ten years
Note: The Last census conducted in India was on 2011.

28. The president of India must have completed the age of:
Ans. 35 years

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Sub Inspector Examination Conducted on 2004 in PDF file.

Sub Inspector Exam







Post a Comment

 
Top