Solved Question Paper of Kerala PSC Sub Inspector of Police Examination conducted on 2010, 2009 and 2004.


1. Bowmans capsule is a part of:
Ans. Nephron

2. Who is considered as the Father of Modern Psychology?
Ans. Sigmund Freud

3. Who is the author of "Man the Maker of his own Destiny"?
Ans. Swami Vivekananda

4. Par sec is unit of:
Ans. Distance

5. Detergents are sodium or potassium salts of:
Ans. Sulphonic acids

6. Non metals are generally bad conductors of electricity. However graphite is a good conductor of electricity because it:
Ans. Has loosely bound electrons

7. Thiokol is a:
Ans. Synthetic rubber

8. Kandalur Salai is an ancient university of:
Ans. Cheras

9. The Chinese traveler Hiuen Tsang visited the pilgrim center of ............ in South India
Ans. Kanchi

10. Din- Ilahi is a religion founded by:
Ans. Akbar

11. Name the only Malayalee President of the All India Congress Committee:
Ans. Sir C. Sankaran Nair

12. The revolt of 1721 at ........... is the first attempt against foreign domination from the south.
Ans. Attingal

13. Who is known as Gandhi of Kerala?
Ans. K.Kelappan

14. Name the Grand old man of Indian Nationalism
Ans. Dadabhai Naoroji

15. The state with the smallest population in India is:
Ans. Sikkim

16. As part of the Vaikom Satyagraha, a Savarna Jatha was organized under the leadership of:
Ans. Mannath Padmanabhan

17. The temple entry proclamation was issued by:
Ans. Chithirai Tirunal

18. The malayalam lullaby, "Omanathingal Kidavo" was written by:
Ans. Irayimman Tampi

19. The painting "Mysore Khedda" was drawn by:
Ans. Raja Ravi Varma

20. Who was the first non congress Prime Minister of India?
Ans. Morarji Desai


Download the complete Solved Question Paper of Kerala PSC Sub Inspector of Police Examination 2010 in PDF file.

Sub Inspector

Download the Solved Question Paper of Kerala PSC Sub Inspector of Police Examination conducted on 2009 in PDF file.

Sub Inspector

Download the Solved Question paper of Kerala PSC Sub Inspector Examination Conducted on 2004 in PDF file.

Sub Inspector






Post a Comment

  1. will u please give me some another question papers for SI exam.

    ReplyDelete

 
Top