Solved Question Paper of Kerala PSC Salesman Examination Conducted on 2010.


1. The dark green colour in the lowest stripe of our national flag represents?
Answer. Life and prosperity

2. The governor of state is appointed by:
Answer. President

3. Who invented X-Rays?
Answer. Roentgen

4. The study of relation of animals and plants to their environment?
Answer. Ecology

5. The instrument to test the purity of milk?
Answer. Lactometer

6. Light year is the unit of:
Answer. Distance

7. The center of solar system:
Answer. Sun

8. The author of the book “The Insider”:
Answer. P.V. Narasimha Rao

9. The director of the film “Pather Panjali”:
Answer. Sathyajit Ray

10. Bill on cyber law was introduced in the Lok Sabha in the year:
Answer. 1999

11. The first person to land on the moon:
Answer. Neil Armstrong

12. The song Vande Matharam was composed by:
Answer. Bankim Chandra Chatterji

13. Kerala State was formed on:
Answer. 1st November 1956

14. First fully literate state in India:
Answer. Kerala

15. The First Prime Minister of India:
Answer. Jawaharlal Nehru

16. The book “Daughter of the East” is the autobiography of:
Answer. Benazir Bhuto

17. The woman known as Nightingale of India:
Answer. Sarojini Naidu

18. The Currency of Japan:
Answer. Yen

19. The Father of Indian Missile Technology:
Answer. A.P.J. Abdul Kalam

20. Delhi is on the banks of the river:
Answer. Yamuna

21. The founder of Brahma Samaj:
Answer. Raja Ram Mohan Roy


Download the complete Solved Question Paper of Kerala PSC Salesman Examination Conducted on 2010 in PDF file.

Salesman Exam






Post a Comment

 
Top