4/15/2013

Police Constable Examination Solved Question Paper

Solved Question Paper of Kerala PSC Police Constable [Armed Police Battalion] Examination conducted on 4-3-2006.


1. The part of the atmosphere in contact with the earth is:
Ans. Troposphere

2. The acid present in red ants is:
Ans. Formic acid

3. Ottawa is the capital of:
Ans. Canada

4. Abyssinia is the former name of:
Ans. Ethiopia

5. The currency of France is:
Ans. Euro

6. The first Five Year Plan started in the year
Ans. 1951

7. Jalianwalabagh is in:
Ans. Punjab

8. The head quarters of the World Health Organisation (WHO) is at:
Ans. Geneva

9. Who among the following is known as Frontier Gandhi:
Ans. Khan Abdul Gaffar Khan

10. Who is the founder of Arya Samaj?
Ans. Swami Dayaanda Saraswathi

11. The King who proclaimed the ‘temple entry proclamation’:
Ans. Sree Chithira Thirunal

12. In which year Delhi became the capital of India?
Ans. 1911


13. Knesset is the parliament of:
Ans. Israel

14. The first Vice President of India:
Ans. Dr. S. Radhakrishnan

15. The inventor of C.T. Scan is:
Ans. Housefield

16. World Food Days is:
Ans. October 16

17. The film Nrimalyam was directed by:
Ans. M.T. Vasudevan Nair

18. The author of the famous painting The Last Supper is:
Ans. Leonardo da Vinci

19. The first Chief Election Commissioner of India:
Ans. Sukumar Sen

20. What is the word ‘netizen’ denotes:
Ans. A person who uses the internet regularly


Download the complete Solved Question Paper of Kerala PSC Police Constable Examination conducted on 4-3-2006 in PDF file.

Police Constable Question Paper






Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board