Solved Question paper of Kerala PSC Panchayath Secretary Examination Conducted on 27-12-2008.


1. The European country which first started trade with India was:
Answer. Portugal

2. The science of improving crop varieties is called:
Answer. Hybridisation

3. The energy possessed by a body by virtue of its motion is known as:
Answer. Kinetic energy

4. Which is oldest of all Vedas?
Answer. Rig Veda

5. Scurvy is a deficiency disease caused by lack of:
Answer. Vitamin C

6. The “Diet” is the Parliament of:
Answer. Japan

7. Which is the largest Man-made Lake in India?
Answer. Nagarjuna Sagar

8. Who introduced the postal system in India?
Answer. Alauddin

9. Who is the author of the book “Death of a City”?
Answer. Amritha Preetham

10. The war of 1556 is known as:
Answer. Second battle of panipat

11. “Sravanabelgola” is associated with:
Answer. Jainism

12. “I have nothing to offer except blood, sweat and tears” was said by:
Answer. Winston Churchill

13. Entomology is the study of:
Answer. Insects

14. The change of vapour into liquid state is known as:
Answer. Condensation

15. As per which Article of the Indian Constitution the “Presidential Rule” can be introduced in States?
Answer. Article 356

16. After how many years does the Haley’s Comet reappear?
Answer. 76 years

17. “Silk Anniversary” means:
Answer. 12th Anniversary

Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Panchayath Secretary Examination Conducted on 27-12-2008 in PDF file.

Panchayath Secretary Exam






Post a Comment

 
Top