Question Paper of Kerala PSC Beverages LD Clerk Examination conducted on 2010.


1. The first Chairperson of the National Women's Commission:
Answer. Jayanthy Patnaik

2. In which year the National Human Rights Commission came into effect?
Answer. 1993

3. When did the Right for Information Act came into effect?
Answer. 2005

4. The first Malayalee appeared in the Postal Stamp:
Answer. Sri Narayana Guru

5. In 1956 Kerala State was formulated with how many districts?
Answer. 5

6. Which place is known as the Mecca of Kerala?
Answer. Ponnany

7. The first Malayalee who got Padmavibhushan:
Answer. V.K. Krishna Menon

8. The Kerala Kalamandalam was established in the year:
Answer. 1930

9. In which year Kudumbasree programme was started:
Answer. 1998

10. The instrument used for measuring the density or relative density of liquids:
Answer. Hydrometer

11. Solid carbon dioxide is known as:
Answer. Dry ice

12. Thomas cup is associated with:
Answer. Badminton

13. Who designed the symbol for Indian Rupees?
Answer. D.Udayakumar

14. M.F. Hussain the famous Indian painter accepted the citizenship of:
Answer. Qatar

15. The place known as Ground Zero is in:
Answer. U.S.A.

Download the complete Question paper of Kerala PSC Beverages LD Clerk Examination conducted on 2010 in PDF.

LD Clerk Exam






Post a Comment

 
Top