Solved Question paper of Kerala PSC Divisional Accountant Examination conducted on 2002.


1. The two ancient cities of Mohenjo-daro and Harappa are now in:
Answer. Pakistan

2. "Buddhacharita" was written by:
Answer. Ashvagosha

3. Saka Era was introduced by:
Answer. Kanishka

4. The British formed the East India Company in:
Answer. 1600

5. The first railway line in India was started in the year:
Answer. 1853

6. The first newspaper which was published in India was:
Answer. The Bengal Gazette

7. Kancheepuram was once the capital of:
Answer. The Pllavas

8. The richest type of soil is the:
Answer. Alluvial soil

9. The largest river of Peninsular India is:
Answer. Godavari

10. When the days and nights are equal in both the hemispheres of the earth, it is called:
Answer. Equinox

11. The City of Seven hills is:
Answer. Rome

12. How many schedules are there in the Indian Constitution?
Answer. Twelve

13. Dialysis is used in the case of patient suffering from:
Answer. Kidney trouble

14. India's National Songs was derived from a famous book entitled:
Answer. Ananda Math

15. The National game of India is:
Answer. Hockey


Download the complete Solved Question paper of Kerala PSC Divisional Accountant Examination conducted on 2002 in PDF.

Exam Questions






Post a Comment

 
Top