Model Questions and answers for preparing Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Examination.

Model Questions
PART- 4
Kerala Related Questions and answers



1. Which of the following tourist place is famous as a bird sanctuary?
(a) Kumarakom
(b) Varkala
(c) Ponmudi
(d) Kovalam
Ans. Kumarakom

2. Bakel fort is situated in the district of:
(a) Kannur
(b) Kasargod
(c) Wayanad
(d) Palakkad
Ans. Kasargod

3. The famous marine drive in Kerala is at:
(a) Ernakulam
(b) Kollam
(c) Thrissur
(d) Thiruvananthapuram
Ans. Ernakulam

4. Asramam tourist village is situated near the lake:
(a) Vembanad lake
(b) Veli lake
(c) Akkulam lake
(d) Ashtamudi
Ans. Ashtamudi

5. In which district is Pathiramanal island?
(a) Alappuzha
(b) Kottayam
(c) Ernakulam
(d) Kollam
Ans. Alappuzha

6. The fort built by Somasekhara Naik of Ikkeri dynasty:
(a) Hosdurg
(b) Chandragiri
(c) Bakel
(d) Thalassery
Ans. Hosdurg

7. The Dutch Palace of Kochi was built by the:
Ans. Portuguese

8. The fort in Thiruvananthapuram district that was built by the British in the 17th century:
Ans. Anchengo

9. In which district is Kuruva island?
Ans. Wayanad

10. Which place is in Tamil Nadu but it is owned by the Government of Kerala?
Ans. Padmanabhapuram

11. Vikram Sarabhai Space Centre is situated at:
Ans. Thumba

12. Pookkode lake is in the district of:
Ans. Wayanad

13. In which district is Chakkulath Kavu?
Ans. Alappuzha

14. Edakkal Caves are in the district of:
Ans. Wayanad

15. Payyoli beach is in the district of:
Ans. Kozhikode

16. Gavi is a tourist place in the district of:
Ans. Pathanamthitta






Post a Comment

 
Top