Solved Question paper of Kerala PSC Assistant Salesman Examination conducted on 26/02/2011.


1. In which year Right to Information Act came into force?
Ans. 2005

2. 'Fields Medal', is associated with:
Ans. Mathematics

3. ‘Nandigram' of West Bengal is in the district of:
Ans. Midnapur

4. The year in which the Kerala State Road Transport Corporation came into existence?
Ans. 1965

5. In which district the headquarters of Kerala Agro Machinery Corporation situates?
Ans. Ernakulam

6. The largest district in Kerala:
Ans. Palakkad

7. India's only Ayurvedic Mental Hospital is at:
Ans. Kottakkal

8. The biggest dam in Kerala:
Ans. Malampuzha

9. The scheme of 'Laksham Veedu' was launched by:
Ans. M.N. Govindan Nair

10. The boundary between India and China is known as:
Ans. Mc Mohan line

11. The state known as 'Granary of India ':
Ans. Punjab

12. Which state is known as the 'Jewel of India'?
Ans. Manipur

13. The author of the book 'Sathyarthaprakash':
Ans. Dayananda Saraswathi

14. "Give me blood, in turn, I will give you Freedom". Whose words are these?
Ans. Subhash Chandra Bose

15. 'Panchseel', was signed in 1954 between India and:
Ans. China

16. 'Kudumbashri' was launched in the year:
Ans. 1998

17. The author of the Novel 'Trikkottoor Peruma':
Ans. U.A. Khader

18. 'Nandanar', is the pen name of:
Ans. P.C. Gopalan

19. Vandemataram', the national song of India was taken from the novel:
Ans. Ananda Mutt

20. Barometer was invented by:
Ans. Toricelli

21. The disease 'Scurvy' is caused by the deficiency of:
Ans. Vitamin C

22. The 'Space City' of India:
Ans. Bangalore

23. The energy in stars is produced by:
Ans. Thermo Nuclear Reaction

Download the complete Solved Question Paper of Kerala PSC Assistant Salesman Examination Conducted on 26/02/2011 in pdf file.
Kerala PSC






Post a Comment

 
Top