2/26/2013

Village Extension Officer previous Question papers


Today we are sharing previous Question papers of Kerala PSC Village Extension Officer [VEO] Examinations for understanding the level of questions; it will help you to prepare for the upcoming VEO Examinations.

1. Bharathappuzha originates from:
Ans. Anamala

2. Which is the largest district in Kerala State?
Ans. Palakkad

3. Who was the first Chief Minister of Kerala?
Ans. E.M. Sankaran Namboodiripad

4. The chemical name of bleaching powder is:
Ans. Calcium oxy chloride

5. The twinkling of star is due to:
Ans. Refraction

6. Global warming is caused by:
Ans. Increased level of Carbon dioxide

7. A nuclear reactor works on the principle of nuclear:
Ans. fission

8. Which is the most abundant metal in the Earth’s crust?
Ans. Aluminium

9. Which day is celebrated as the Earth day?
Ans. April 22

10. Who invented Penicillin?
Ans. Alexander Fleming

11. Name the river which is known as ‘River of sorrow’.
Ans. Damodar River

12. Which is the highest gravity dam in the world?
Ans. The Bhakra dam

13. Name the layer which makes radio communication possible on the earth.
Ans. Ionosphere

14. Who appoints Chief Justice of India?
Ans. The President

15. Who wrote the ‘Ashtadhyayi’?
Ans. Panini

16. Whose period is known as the Golden age of the Indian History?
Ans. Period of Chandragupta Vikramaditya

17. Name the capital of Pallavas.
Ans. Kanchipuram

18. Gandhiji started Civil Disobedience Movement in:
Ans. March 1930

19. Quit India movement started in which year?
Ans. 1942

20. Name the first President of India.
Ans. Dr. Rajendra Prasad

These Questions are selected from Village Extension Officer Examination Held on 2005.

Download Village Extension Officer Exam Question Held on 2005 in pdf file.
Download



Download Village Extension Officer (VEO) Exam Question Held On 9/2/2012
Download




Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board