Current Affairs 2013


Complete List of Oscar Award Winners 2013 in questions and answers.


1. Who Organized the Event?
Ans. Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

2. Where was the Venue?
Ans. Dolby Theatre in the Hollywood district of Los Angeles, California, America.

3. Which movie bagged the Oscars 2013 under Best Picture category?
Ans. Argo by Grant Heslov, Ben Affleck and George Cloney.

4. Who won the Best Director award at the Oscars 2013?
Ans. Ang Lee for “Life of Pi”.

5. Who won the Oscars for Best Actor in 2013?
Ans. Daniel Day Lewis for Lincoln as Abraham Lincoln.
Note: He is also the first person to win Best Actor Oscar thrice.

6. Who won the Oscars for Best Actress in 2013?
Ans. Jennifer Lawrence for Silver Linings Playbook as Tiffany Maxwell.

7. Who won the Best Supporting Actor award at the 85th Academy awards?
Ans. Christoph Waltz in the film Django Unchained as Dr.King Schultz.

8. Who won the Best Supporting Actress award at the Oscars 2013?
Ans. Anne Hathaway in the film Les Miserables as Fantine.

9. Whose movie won the Best Writing – Original Screenplay Oscar awards 2013?
Ans. Django Unchained by Quentin Taratino.

10. Which film won the Best Writing – Adapted Screenplay award at the 85th Academy awards 2013?
Ans. Argo, Chris Terrio from The Master of Disguise by Antonio J. Mendez & The Great Escape by Joshuah Bearman.

11. Which film bagged Best Animated Feature at the 85th Academy awards 2013?
Ans. Brave by Mark Andrews and Brenda Chapman.

12. Which movie won the award for Best Foreign Language Film at the Oscars 2013?
Ans. Amour (Austria).
13. Which film won Oscar 2013 under the category Best Documentary – Feature?
Ans. Searching for Sugar Man by Malik Bendjelloul and Simon Chinn.

14. Which film won the Best Documentary – Short Subject?
Ans. Inocente by Sean Fine and Andrea Nix Fine.

15. Which film won the Oscar 2013 for Best Live Action Short Film?
Ans. Curfew by Shawn Christensen.

16. Who won Oscar 2013 under the Best Animated Short Film category?
Ans. John Kahrs for Paperman.

17. Who won the Best Original Score Oscar 2013 award?
Ans. Mychael Danna for Life of Pi.

18. Which song was awarded as the Best Original Song at the Oscar awards 2013?
Ans. Skyfall from “Skyfall”, sung by Adele Adkins and Paul Epworth.

19. Who were awarded for Best Sound Editing at the Oscar 2013?
Ans. Per Hallberg and Karen Baker Landers for Skyfall and Paul N. J. Ottosson for Zero Dark Thirty.

20. Who won the Oscar award 2013 under the Best Sound Mixing?
Ans. Andy Nelson, Mark Paterson, and Simon Hayes for Les Miserables.

21. Who was awarded as the Best Production Design at the 85th Academy awards?
Ans. Rick Carter and Jim Erickson for Lincoln.

22. Who was awarded as Best Cinematography at the Oscar 2013?
Ans. Claudio Miranda for Life of Pi.

23. Who won oscar 2013 award for Best Makeup and Hairstyling?
Ans. Lisa Westcott and Julie Dartnell for Les Miserables.

24. Who won 2013 Oscar for Best Costume Design?
Ans. Jacqueline Durran for Anna Karenina.

25. Who won the award for Best Film Editing Oscar 2013?
Ans. William Goldenberg for Argo.

26. Who won the award for Best visual Effects Oscar 2013?
Ans. Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan de Boer, and Donald R. Elliott for Life of Pi.




Post a Comment

 
Top