Station Officer Trainee [Fire Force]


Solved questions of kpsc Station Officer Examination.

1. Who is known as the “Lion of Punjab”?
Ans. Lala Lajapat Rai

2. The Capital of Malaysia
Ans. Kuala Lumpur

3. The official language of Syria
Ans. Arabic

4. Which game is associated with Davis Cup?
Ans. Tennis

5. Who was the first to win the Urvasi Award in Malayalam film?
Ans. Sarada

6. Who was the first Indian lady actress to receive the Padma Shri Award ?
Ans. Nargis Dutt

7. Who has given the modem theory of utility?
Ans. Samuelson

8. Site for protein synthesis in a cell is:
Ans. Ribosome

9. The first city in India to have eight digit phone number is:
Ans. Delhi

10. National game of Russia:
Ans. Chess

11. Arjuna Award is given for excellence in:
Ans. Ans. Sports

12. Sahara Desert is situated in:
Ans. North Africa

13. India set up the Planning Commission in:
Ans. 1950

14. The first College in Kerala was set up at:
Ans. Kottayam

15. U.N. Day is observed on:
Ans. October 24

16. Who is known as Vilasini?
Ans. M. K. Menon

17. Who is known as Sanjayan?
Ans. Manikkoth Ramunni Nair

18. The common gas used in our refrigerator is:
Ans. Freon



Download Complete Solved Question of Station Officer Trainee [Fire force] in pdf file.





Post a Comment

 
Top